İşverenler Kişisel Facebook'unuzda Neler Olduğunu Gerçekten Görebilir mi?

Oranlar bir noktada “Tüm dünyanın görmesini istemediğiniz hiçbir şeyi çevrimiçi yapma” ifadesinin bazı varyasyonlarını duydunuz. Bu, birçok bağlamda teknik olarak doğruyken, bir işveren durumunda ne olur? ?




Facebook hesabınıza gizli erişim sağlayan ve onlarla arkadaş olmasanız bile ne yayınladığınızı gören işverenler hakkında hikayeler var. Bazen patronlar sadece giriş yapmak için e-posta adresinizi ve şifrenizi isterler.





İşverenler ve Facebook Şifreleri

Geçmişte, işverenleri çevreleyen, çalışanların Facebook oturumlarını aramasını isteyen birçok tartışma vardı. Birçok ülke şimdi bu davranışı yasaklamaktadır. Hindistan vatandaşlara gizlilik hakkı verirken, ABD'deki bazı eyaletler sosyal ağ oturum açma bilgileri isteyen işverenlerin yasadışı olduğu.

Herhangi bir işe başvurmadan önce, nerede olursanız olun haklarınıza baktığınızdan emin olun. Böyle garip bir durumla karşılaşırsanız, gizlilik ve özgür iradeye sahip bir kişi olarak hayır demenize izin verildiğini bilmelisiniz.

Herkese açık içerik, birisinin sizinle arkadaş olup olmadığı görülebilir.

Bununla birlikte, işverenler sizi bulmaları durumunda sizi Facebook'a (veya herhangi bir sosyal ağa) ekleyebilir. İsteği reddetmek açıkça kötü bir tat olduğu için, bu bir sonraki noktaya götürür: gizlilik ayarları.





İşverenler ve Facebook Gizlilik Ayarları

Bir patronun sadece arkadaşlarınızla paylaştığınız yayınları görmek için Facebook hesabınıza özel erişim sağlayabileceği fikrinin tam bir efsane olduğunu söyleyeyim. Facebook'ta bir şeyler yayınlar ve gizlilik ayarının yalnızca onaylı arkadaşlarınızın görmesine izin verirseniz, hiçbir masum yabancı bunu göremez. Bununla birlikte, arkadaşlarınıza vermeniz gereken bir güven seviyesi var, çünkü içeriğinizi görebilen herkes ekran görüntüsünü alabilir ve isterse dünyayla paylaşabilir.

Facebook içeriğini gizlilik ayarı herkese açık olarak ayarlanmış olarak yayınlıyorsanız, işverenleriniz de dahil herkes görebilir. Herkese açık içerik, birisinin sizinle arkadaş olup olmadığı görülebilir. Hayatınızın belirli bölümlerini kutsal tutmaya özen gösteriyorsanız, bu gizlilik ayarlarından kaçınmalısınız.

Facebook'ta bir işveren veya hatta iş arkadaşınız varsa, yayınları herkese açık olarak ayarlayabilirvegönderiler yalnızca arkadaşlara ayarlandı. Facebook gizlilik ayarlarınızı her yayın için ayrı ayrı değiştirebilirsiniz. Bir yayında olduğu gibi gizlilik ayarlarınızı ne kaydederseniz kaydedin, tekrar değiştirene kadar bir dahaki sefere varsayılan olarak kalır.

Yeni bir Facebook yayınında gizlilik ayarları için açılır menüye dokunun. Web sitesinde, oluşturma penceresinin sol alt tarafında ve mobilde, adınızın hemen altındadır. Aralarından seçim yapın halka açık, Arkadaşlar, Arkadaşlar hariç…, Özel arkadaşlar…, ve Sadece ben.

İlk ikisi ve sonuncusu açıklayıcıdır. Arkadaşlar hariç…seçeneği arkadaşlarınıza bir durum göndermenizi sağlar ancak belirli olanları hariç tutun. Zaten organize edilmiş arkadaş listeleriniz varsa, bu listelerin tamamını da hariç tutabilirsiniz. Özel arkadaşlar…tam tersi: durum yalnızca size ve belirttiğiniz arkadaşlara veya listelere gönderilir.

Bu özellikleri sık sık kullanıyorsanız ve hangi yayının hangi Facebook gizlilik ayarına sahip olduğundan emin değilseniz, profilinizi bulmak için başka bir kullanıcı olarak görüntüleyebilirsiniz.





Profilinizi Başka Birisi Olarak Görüntüleme

Gizlilik konusunda endişeleriniz varsa veya profiliniz başka birine nasıl görünebilirse, Facebook'un yardımcı olabilecek müthiş bir özelliği vardır. Bir bilgisayarda Facebook web sitesini ziyaret edin ve sağ üstteki profilinizi tıklayın. (Bu özellik mobil uygulamalar üzerinden henüz mümkün değil.)

Şimdi kapak fotoğrafınızın sağ alt tarafına doğru Daha(üç nokta) simgesi.

Yayınlarınız herkese açık değilse ve sizinle arkadaş değilse işverenler Facebook profilinize özel erişim sağlayamaz.

Tıklayın Olarak görüntüle…Burada, profilinizin size nasıl göründüğünü ve hangi yayınların, fotoğrafların ve iletişim bilgilerinin kullanılabileceğini görmek için arkadaş listenizdeki herhangi bir adı yazabilirsiniz. Tıklayın Belirli Kişi Olarak Görüntüle Bunu yapmak için. Aksi takdirde, profilinizi tamamen yabancı bir kişinin göreceği şekilde görüntülersiniz, yani sizinle arkadaş olmayan biri.

Profilinizde bu işlem sırasında başkasıyla sorunlara neden olabilecek herhangi bir şey bulursanız, bu gönderi için gizlilik ayarlarınızı değiştirmeyi veya silmeyi düşünün.

Sonuç olarak: yayınlarınız herkese açık değilse ve sizinle arkadaş değilse işverenler Facebook profilinize özel erişim sağlayamaz. Zaten onlarla arkadaşsanız bu doğal olarak değişir, bu durumda diğer arkadaşlarınızla aynı ayrıcalıklara sahip olurlar.

İpucu:İşverenlerin içeriğinizin bir kısmını görmesinden endişe ediyorsanız, Facebook gizlilik ayarlarınızı değiştirin veya daha iyisi, dünyanın görmesini istemediğiniz şeyleri göndermekten kaçının.