İnsanlar Facebook Profil Fotoğraflarını Ekran Görüntüsü Aldığımda Görebilirler mi?

Kabul edelim, biz sosyal hayvanlarız. Sadece bir Facebook'ta olmayan ihmal edilebilir az kişi veya çeşitli diğer sosyal medya türleri. Ancak bu sosyal medya platformları ne kadar eğlenceli olursa olsun, gizlilik konusu havada kalmaya devam ediyor.




Yani ikilemi arasında paylaşmak ve korumak, bir soru ortaya çıkıyor - insanlar benim ekran görüntüsü Facebook profil resimleri?



Eğer sen ekran görüntülerini çekmek, o zaman cevap yankılanıyorHayır.Profil resimlerinin ekran görüntüsünü alırsanız Facebook kişiyi bilgilendirmez. Snapchat'ten farklı olarak, alacağınız tek bildirim telefonunuzdan ekran görüntüsü aldığınızdır.



Daha fazla gör: Facebook Profilimi Kimlerin Görüntülediğini Görebilir miyim?

Aynı şey söylenebilir Facebook haberci çok. İster bir arkadaşınızla sohbet edin, ister tamamen yabancı bir kişi olun, ekran görüntüsü işlevi diğer uygulamalardaki gibi az çok hareket edecektir - sadece telefon size ekran görüntüleri hakkında bilgi verir.

Ama sonra, gerçekten sizin için endişelenen biriyseniz sosyal medyada yüzen resimler, yapabileceğiniz pek bir şey yok. Tabii ki, asla bir resim yayınlamayın veya izleyiciyi arkadaşlarınızla sınırlandırmayın.

Bunlara göz atın bilmediğiniz harika Facebook özellikleri



Ekran Görüntüsü Alternatifleri

Facebook'ta sağlam bir yerleşik Paylaş Ekran görüntüsü almakta rahat değilseniz kullanabileceğiniz bir alternatif. Tek yapmanız gereken, paylaş düğmesine dokunmak ve zaten Facebook'ta olan arkadaşınıza göndermek.

Durum böyle değilse, üç noktalı menüye dokunup Harici paylaş Whatsapp, Mesajlar, Instagram gibi birçok üçüncü taraf seçeneği kullanan bir seçenek.





Gelecek ne gösterir?

Olduğu göz önüne alındığında bir ayda yaklaşık 1,94 milyar aktif Facebook kullanıcısı, Facebook'un profil resimlerinizi kimlerin kaydedebileceği veya indirebileceği üzerinde daha sıkı bir kontrol sunma zamanı gelmiştir. Ve fark edildi, öyle görünüyor. Son zamanlarda, bazı kullanıcılar gördüğünü bildirdi profil resim koruma Android için Facebook uygulamasında.

Bu profil resim koruma indirme sırasında filigran benzeri satırları gösterir ve ekran görüntüsü işlemini profil resminde bulunana kadar kısıtlar.

Benzer şekilde, korunan profil resimleri için paylaşma veya kaydetme seçeneği olmayacaktır. Masaüstü sürümünden bahsettiğinizde artık resmi bir görüntü dosyası olarak kaydedemezsiniz. Bunun yerine, çoğu web sitesinde olduğu gibi bir HTML dosyası olarak indirilir.

Ancak, deneysel özelliklerin çoğunda olduğu gibi, hatasız hale gelmesi biraz zaman alacaktır.

Sonuçta Facebook, ekran görüntüsü aldığınızda bildirim göndermez, ancak yine de, paylaşım özelliklerini kullanmanın etik bir yolu olacaktır. Ve biraz daha yükseğe çıkarmak isterseniz, indirme düğmesine basmadan önce kişinin onayını alın. Ama sonra, dedikleri gibi, bir kez sen Facebook'ta bir şeyler paylaş, aynı şeyi tüm dünyaya bağırmaya eşittir.